На „Богородица“ се чека 30 минути, на „Табановце“ до еден час

24

На Граничниот премин „Богородица“ времето на чекање за излез од државата е околу 30 минути, додека на Граничниот премин „Табановце“ се чека околу 1 час за влез и излез од државата, информираат од АМСМ.

На останатите гранични премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и излез од државата.

Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е зголемен.