Најисландската работа досега: Додека врелата лава истекува, тие играат одбојка/ВИДЕО

73

Кога ќе еруптира вулкан, а лавата истекува на сите страни и кога се ви се заканува река од стопени камења, сосема е разумна реакција луѓето да бегаат без оглед на се. Но, не и ако сте Исланѓани.

Тие не само што нема каде да бегаат, имајќи предвид дека целиот остров е на расед од тектонски плочи и може да се пофали со повеќе од 130 вулкани.

Толку се навикнати на ерупции што безгрижно играат одбојка во подножјето на активниот вулкан Фаградалсфјал.