„Напредувај побрзо“ – Хрватска компанија бара работници со плакат со ликот на кралот Чарлс

102

Храватската компанија Pontis Technology со духовит плакат со ликот на кралот Чарлс, бара нови работници.

„Напредувај побрзо. Бараме амбицозни девелопери“ – стои на жолтиот плакат покрај ликот на кралот Чарлс. На плакатот кралот има прилично намрштен израз на лицето, а оргиналниот оглас привлече големо внимани.

Кралот Чарлс чекаше унапредување со декади. Роден е како принц Чарлс од Единбург и таа титула ја носеше од 1948 до 1952 година.

За целиот тој период, унапреедување добил само на четири годишна возарст, кога неговата мајка, кралицата Елизабета стана кралица, па Чарлс стана војвода од Корнвел. Последното унапредување го доби во 1958 година кога стана принц од Велс и таа титула ја носеше до 8 септември годинава кога стана крал.