Наместо казна што провалил во ресторанот, од сопственикот добил понуда за работа

206

Откако некој упаднал во ресторан во градот Августа, Џорџија викендот за католичкиот Велигден, сопственикот на  ресторанот реагирал поинаку од она што повеќето го очекуваа и му понуди на провалникот работа.

Без полиција, без прашања. Ајде да седнеме и да разговараме за тоа како можеме да ви помогнеме и да го поправиме патот по кој ќе тргнете”, напиша Карл Валас во објава на Фејсбук, покрај фотографијата на скршената врата.

Валас е сопственик на Дијабло југозападна скара околу осум години. Тој рече дека некој упаднал во саботата околу 4 часот наутро, зел празна каса и дека провалникот избегал во рок од 45 секунди, бидејќи се вклучил алармот.

Валас за Си-Ен-Ен изјави дека првично бил лут и фрустриран, но потоа се сожалил на лицето кое упаднало во неговиот бар.

Жал ти е што ова е патот што го избираат во животот. Размислувам и за опасностите што ги става оваа личност секој пат кога ќе го стори тоа.

Тој исто така рече дека мисли дека истата личност неодамна целила барем на уште две блиски локали во близина и дека сопствениците му рекле дека и тие биле жртви на обидот за грабеж, како и дека снимките од надзорот се совпаѓаат со неговите.

Во духот на велигденскиот викенд, Валас рече дека неговиот одговор на Фејсбук е збогување, што тој го смета за целосно точен.

„Само се обидував да бидам ментор и да му помогнам на некој што очигледно е на погрешен пат во животот“, рече Валас.

www.goalcast.com