Мич Меконел демантира дека донел одлука за процесот на отповикување на Трамп во Сенатот

130

Лидерот на мнозинството во Сенатот, Мич Меконел, до своите републикански колеги испрати порака во врска со гласањето за отповикување на Доналд Трамп од претстедателската функција.

„Медиумите се полни со шпекулации, но јас не донесов конечна одлука за тоа како ќе гласам и ќе ги слушам правните аргументи кога ќе бидат презентирани во Сенатот“, рече тој.

Извор:МИА