МВР: Полицијата постапува по пријава

26

Полицијата постапува по пријава за напад, откако едно лице се јавило во 16:45 во билетарата на МНТ, од МВР откако вечерва беа евакуирани неколку објекти во центарот на Скопје.

Ја известуваме јавноста дека МВР постапува по пријава за напад, откако едно лице се јавило во 16.45 во билетарата на МНТ. Станува збор за стандардни мерки на МВР после ваква добиена пријава и веднаш штом ги завршиме проверките и веродостојноста на информацијата ќе ја известиме јавноста соодветно. Апелираме граѓаните да останат смирени, а медиумите да ги пренесуваат официјалните и точни информации,наведува МВР за ВЕЧЕР,

 

Центарот на Скопје блокиран поради пријава за бомба во МНТ/фото