МВР:Пријавата за бомбата била лажна

24

Пријавата за напад е лажна, соопшти вечерва Министерството за внатрешни работи.

Ја известуваме јавноста дека МВР ги направи потребните проверки и утврдено е дека пријавата за напад е лажна. Се преземаат мерки за утврдување на пријавата и преземање на соодветни мерки и санкции против личноста која лажно пријавила. Им благодариме на граѓаните за трпението, и на медиумите за професионалниот однос кон ситуацијата, потврдија од МВР за весникот ВЕЧЕР.