Мајкрософт за вработените во САД ја продлжува мерката работа од дома до 2021 година

13

Вработените во Мајкрософт во САД ќе имаат можност да работат од дома најмалку до 19 јануари следната година поради пандемијата со новиот коронавирус, соопшти компанијата.

И Гугл претходно соопшти дека на своите вработени ќе им овозможи работа од далечина барем до крајот на јуни 2021 година.

Тоа укажува дека големите компании се подготвуваат за долго траење на пандемијата.

Извор:МИА