Маричиќ: Расположението на терен се менува, СДСМ има водство во 25 општини

257

Секретарот за меѓународна соработка на СДСМ, Бојан Маричиќ, во гостувањето на дебата на Алсат Телевизија, кажа дека владејачката партија во вториот круг влегува со предност во 25 општини и дека е уверен во обединувањето на сите прогресивни граѓани во земјава. Според Маричиќ, тоа што се случува на терен изминативе денови е промена на расположението, кои граѓани во вториот круг ќе ја поддржат СДСМ.

„Повеќе пати кажавме дека резултатите од првиот не се во рамки на нашите очекувања, но работите е далеку од лоша како што спомена опозицијата. Ние имаме водство во 25 општини за вториот круг, имаме веќе освоено 9 градоначалнички места. Веруваме дека работите на терен се менуваат, пораката е прифатена. Работиме на максимална мобилизација на членството и симпатизерите на нашата партија, но и на сите слободоумни граѓани. На сите им е важно дека е многу важно сега во вториот круг секој да излезе и да даде поддршка на прогресивната сила, на прогресивната коалиција, на коалицијата која се обидува да не застанеме тука и да не се враќаме назад“, потенцираше Маричиќ.

Според него, раководството за партијата е секој ден меѓу граѓаните, и дека разговараат и за грешките и за тоа што може да се направи во наредниот период. Маричиќ кажа дека е очигледно дека повторно е воспоставена конекцијата и комуникацијата и со граѓаните.