Експертите од Center for Systems Science and Engineering (CSSE) од Универзитетот Џон Хопкинс во САД развија интерактивна мапа на светот на која од час во час може да се следи ширењето на коронавирусот низ светот.

Еве го линкот:

Coronavirus COVID-19 Global Cases by Johns Hopkins CSSE

На мапата можете да ги следите сите клучни податоци: каде е потврден вирусот, колку случаи се потврдени, колку луѓе се починати, колкумина се успешно излекувани и слично.

Извор: Бука