Македонските писатели и нивните очекувања во 2022: Поддршката е пресудна за иднината на македонската книжевност

Неколку релевантни македонски писатели кои со своите дела, активности и награди беа актуелни минатата година на прашање на весникот ВЕЧЕР одговараат кои се нивните очекувања за 2022 на професионален план и како можат да придонесат оваа година да биде подобра, посреќна и поуспешна… Жарко Кујунџиски Пред околу еден месец излезе од печат книгата „Новите авантури … Продолжи со читање Македонските писатели и нивните очекувања во 2022: Поддршката е пресудна за иднината на македонската книжевност