Краткометражниот филм „Ќе му се јавам на татко ти“ по сценарио и режија на Леон Ристов утре ќе има светска премиера на Сараевскиот филмски фестивал кој се одржува онлајн. Ќе биде дел од селекцијата „Тин арена“ (Teen Arena), која прикажува филмовишто го испитуваат односот помеѓу тинејџерите и светот.

Филмот раскажува за средношколецот Дамјан (Александар Андоновски) кој е претепан од маалски врсници, па мајка му (Николина Кујача) настојува проблемот да се реши цивилизирано и му се јавува на поранешниот сопруг (Оливер Митковски) за да се справи со ситуацијата.

„Ќе му се јавам на татко ти“ е независна филмска продукција. Проектот е целосно финансиран од Wesleyan Summer Grants, во продукција на „Џолев и уметностите“, со постпродукциска поддршка од Machina Production Skopje.

Од сабота до крајот на Сараево филм фестивал (22 август), „Ќе му се јавам
на татко ти“ ќе биде достапен за изнајмување од веб-страницата
ondemand.sff.ba од секаде низ светот