Македонец во Австралија по две години го призна убиството на неговата сопруга

31

Австралиските власти го осудија Македонецот Борче Ристевски (54) за убиство на неговата сопруга Карен пред две години. Тој се изјасни за виновен и сега пресудата треба да ја потврди Врховниот суд.

Се уште не се знаат мотивите за убиството, но се претпоставува дека причина е лошата финансиска состојба во која западнал Борче. Карен пак имала дуќан за гардероба, објави „9news.com.au“.

По убиството Борче го зел телото со себе во автомобилот и го исклучил сигналот на мобилниот телефон. Го фрлил во грмушки во близина на парк каде се собрале Македонци и го затскрил со лисја.

Полицијата го нашла телото неколку месеци претрага која опфаќала дури и шахтите во околниот кварт.