Луфтханза го продава европскиот кетеринг бизнис

71

Германската авиокомпанија Луфтханза објави дека на швајцарската фирма „Гејтгруп“ ѝ го продава својот европски бизнис за кетеринг и уште две други подружници на „ЛСГ Групацијата“ за угостителство и услуги, без да се открие висината на договорот за продажба.

Договорот се однесува на угостителската фирма „ЛСГ Европа“, добавувачот на храна за пакувања  „Еверстат“ и операторот за малопродажба „Рингелтауб“, се вели во соопштението на Луфтханза.

Тие три членки на Групацијата ЛСГ имаат 7.100 вработени и остварија приходи од приближно 1,1 милијарди евра минатата година.

Луфтханза додаде дека продажбата нема да има големо влијание врз нејзиниот профит оваа или следната година.