Поранешната најдобра велосипедистка од Словачка, Лусија Јаворчекова, се прослави објавувајќи провокативни фотографии. Таа го напушти велосипедизмот пред една година и се посвети на кариерата како фото-модел, а сега ги „запали“ социјалните мрежи со нова објава.

Словачката се соблече, а фотографијата ја објави на Инстаграм, што секако предизвика големо внимание и и донесе дополнителна популарност и „лајкови“. Неодамна, Лусија беше спомната како заштитно лице на фудбалскиот клуб Слован од Братислава, но на крајот идејата не беше реализирана.

Планот беше згодната Словачка да промовира спортска опрема и дресови на славниот клуб од Словачка, но можеби тој ќе се оствари во иднина.