Сред пустина во Дубаи во огромни рибници создадени се услови за одгледување на лосос, риба чие природно живеалиште се северните води.

За Дубаи, каде се наоѓа највисоката кула на светот, вештачки острови и затворени скијачки терени, овој амбициозен проект воопшто не е необичен.

Проектот за одггледување на лосос и други риби кои се користат за подготовка на суши, е покренат во 2013 година.