Лила не јаде грав за појадок, тоа било некое турско јадење!

20

Згодната и секогаш актуелната водителка Лила Стојановска екс-Филиповска е во Турција, на Босфор, на продолжен викенд. Во комбинацијата со одмор и умор, Лила не се предава. Има енергија за уште два живота! Но, после уморот, како што е редот доаѓаат одморот и спиењето, а по спиењето наредниот ден и појадокот и тоа со романтичен поглед на Босфор. За појадокот нутриционисте велат дека мора да е квалитетен и разнолик.

Па, така на менито, на софрата на Лила, на крајот од столот во чинијата, забележевме дека за појадок таа јаде и грав. Токму тоа многу не збуни, па ја прашавме водителката: – Зарем грав за појадок? Таа не остана без одговор велејќи ни: – Тоа не е грав, тоа е некој турски специјалитет, налик на нашиот македонски грав. Тамам работа за појадок да јадам грав. Но и ако е така, Лила е согласно дека кога ќе се врати во Македонија би одела да јаде популарно војничко гравче во комбинација со киселата зелка за салата. Прсти и чинија да полиже(ш), од тоа што е толку вкусно. Што велиш, Лики?    Д.М.