Лажно обвинет, одлежа 37 години затвор – сега е слободен и пее како ангел /ВИДЕО

213

-Да, ме затворија. Некој мораше да биде обвинет. Но јас знаев дека не сум го сторил тоа, не сум ја силувал девојката. Тие ме пикнаа в затвор, но јас не дозволив затворот да ми се пикне во главата, вели Арчи Вилијамс.

Благодарение на новата технологија, минатата година во мај се докажа дека Арчи не е виновен за делото за кое одлежа 37 години затвор и беше пуштен на слобода. Сега за првпат може да се слушне неговиот глас.

Не само неговата сторија, туку и како пее на Америка има талент.

Wrongly-Incarcerated Singer Archie Williams Delivers Unforgettable Song – America's Got Talent 2020

Falsely imprisoned for 37 years, Archie Williams is here and his voice is heard. His second chance begins on America's Got Talent this Tuesday 8/7c on NBC.

Posted by America’s Got Talent Live on Петок, 22 мај 2020