Куче влезе во Гинис: Неговите уши се долги цели 34 см

52

Црното куче по име Лу во сопственост на жена од државата Орегон успеа да влезе во Гинисовата книга на рекорди благодарение на должината на неговите уши, со димензии приближно по 34 см.

Енциклопедијата му даде на 3-годишното куче Лу, сопственост на Пејџ Олсен, титула за најдолги уши на куче кое сѐ уште е живо.

„Долгите уши на Лу не доведоа до никакви медицински компликации за кучето“, рече Пејџ за медиумите. Тој сака ако секој ги допре ушите и не покажува противење кога некој го прави тоа“, додаде таа.

Според Пејџ, Лу освои многу награди за натпревари за кучиња што се одржаа во САД.

Тоа беше љубов на прв поглед за нејзината сопственичка Пејџ, бидејќи таа едноставно не можеше да каже не за да ја посвои.

Пејџ одлучи да ги измери за време на пандемијата и сфати дека се долги. Навистина долги.

Пејџ споделува дека Лу има фанови каде и да оди. Откако ги видов реакциите на луѓето, очигледно е дека на ушите на Лу многу e лесно да им се восхитуваш!