Крушево полно со гости за новогодишните празници

    40

    Преку 4.000 гости и посетители ќе бидат во Крушево за новогодишните празници. Сите капацитети се полни, потврдуваат од Општината.

    – Веќе пристигнуваат гостите. Имаме 2.000 до 3.000 гости со ноќевање и барем 2.000, кои еднодневно се најавени и ќе престојуваат во Крушево за новогодишните празници. Во моментов нема снег во градот, уште нешто е на скијачките терени, но нема да ја намали потребата гостите во добро расположение да ги поминат новогодишните празници, вели Сотир Габелоски од локалната самоуправа.

    Денеска  во центарот на градот се одржа Новогодишен базар. Нема организиран пречек на Новата година на плоштадот, но утре на првиот ден од Новата 2022 година угостителите организираат забава на отворено.

    За скијачката сезона Крушево се надеваат дека нов снег ќе ја дополни атмосферата за туристите да поминат безгрижно и да уживаат во убавата природа.