Двете најголеми и најпопуларни навивачки групи во Босна и Херцеговина, поддржувачи на Железничар и Сараево, беа актери на жестоката пресметка.

Тепачката избила пред стадионот „Асим Ферхатовиќ Хасе“, каде пред патувањето во Горњи Вакуф се собирале членови на „Злобната орда“, навивачи на Сараево. Тие биле нападнати од „манијаците“, кои очигледно направиле план добро подготвен и опремен со долги столбови, како и стапиви и други предмети со кои се обиделе да ги повредат противниците.

На социјалните мрежи се појави видео од прво лице, односно од еден од обожавателите кој учествувал во тепачката.

Полицијата привела 10 лица, а тројца навивачи биле примени во Клиничкиот центар каде било утврдено дека немаат сериозни повреди.