Комеморација по повод сеќавањето на жртвите од геноцидот над Ромите во рамки на Втората светска војна – 2 Август (во живо)

22

Комеморација по повод сеќавањето на жртвите од геноцидот над Ромите во рамки на Втората светска војна – 2 Август., на која ќе се обрати претседателот на Владата Оливер Спасовски.

Комеморацијата се одржува на платото пред Музејот на холокаустот во Северна Македонија.

(https://www.facebook.com/MediumskaInformativnaAgencija/videos/3616885531673576,)