КЛИМАТСКИОТ ПЕКОЛ ЗАПОЧНА: Тековната година би можела да стане најжешката досега

Според податоците на Службата за климатски промени, 2023 година е најтопла година, оставајќи ја зад себе 2016 година, која досега го држеше рекордот. Европската климатска служба Коперникус објави дека 2023 година би можела да биде најтоплата година во историјата, додека септември оваа година е забележан како најтопол од почетокот на мерењата, пренесува Анадолија. Во периодот … Продолжи со читање КЛИМАТСКИОТ ПЕКОЛ ЗАПОЧНА: Тековната година би можела да стане најжешката досега