Килограм злато стигна до 38.000 евра

161

За два дена цената на златото имаше рекорд поради Брегзит, односно одлуката на Британија да си замине од Европската Унија.

За само еден ден тогаш цената скокнала за 10%. Со тоа цената на еден килограм злато се искачи на 38.000 евра.

Сличен тренд имаме и оваа недела. Цената на златото порасна поради економската напнатост во светот.

Најскапо било златото во 2011 година, кога еден килограм се продавал за 44.000 евра.