Кенгурката Пикси стана мајка

248

На фотографијата може да се види како всушност изгледаат малите бебиња кенгури кои сè уште се во торбичката на мајката и пополека се развиваат. Кенгурчињата во торбата може да поминат и повеќе месеци, а во одредени случаи и по 450 денови, информираат од Скопската зоолошка градина.