Кадиев: Не е важна казната за Јовановски, премногу е земен замав со неовластено снимање

83

Дељо Кадиев, адвокат на Катица Јанева после рочиштетот на кое е поднесена кривична тужба против Бојан Јовановски за фотографии од приватниот живот на Катица Јанева, истакна дека висината на казната не е толку важна колку што е важно дека е земен замав со неовластено снимање и фотографирање, и потоа се користи за свои цели.

„Денеска бевме во предметот кој што е заведен по приватна кривична тужба на Катица Јанева кон Бојан Јовановски, поднесена откако Катица увиде дека во телефонот на Бојан има снимки од нејзиниот приватен живот кои потоа се нарушува и принцпот на заштита на приватност, пренесува ТВ21.

Превидена е казна на три месеци затвор, но не е тоа поента. Катица ценеше дека премногу е замав, дека се снима неовластена, и потоа се користи за свои цели.