И по смртта успеал да ја изнервира:Кога слушнала што пишува во тестаментот, вдовицата се шокирала кому му го остава целото богатство

253

Џоан Томпсон (79) од Пеброшир, Велс, се шокирала кога слушнала дека човекот со кого била во врска 42 години го оставила целиот свој имот.

По смртта на Винфорд Хоџа, кој почина пред неколку години, на 94-годишна возраст, Џоан се надевала дека таа ќе поседува дел од неговиот имот вреден 1,5 милиони фунти што тој го поседуваше, со оглед на тоа што таа поминала повеќе од половина од него живот, пишуваше тогаш Њујорк пост.

Доживеала вистински шок кога слушна за неговата волја во која тој напиша дека тој го оставил целото свое богатство на двојка што живеела на неговиот имот затоа што „последните неколку години од неговиот живот му биле добри“.

Старецот во тестаментот напишал дека неговата партнерка е „финансиски разумна“ и дека не и требаат неговите пари.

Сепак, 79-годишната жена заштедила само 2500 фунти заштеда, што не е доволно за нејзиниот живот, па неправдата ја поправи судијата Милвин arарман, кој заклучи дека Хоџ погрешил.

Затоа пресудил во корист на anоан Томпсон и и дал куќа вредна 225.000 фунти и 190.000 фунти во готово, што ќе се искористи за реновирање на имотот што го добила, но и да живее достоинствено до крајот на животот.

Пред смртта на Хоџа, тој направи дури десет тестаменти, а на смртната постела и рече на својата партнерка да не се грижи „затоа што ќе биде добро згрижена“.

Сепак, во последниот тестамент, тој се предомисли, па целото свое богатство го остави на Карли Еванс и Агон Бериша, кои живееја со своите две деца во изнајмена куќа на неговиот имот и повремено му помагаа.

Судијата сметал дека е нефер затоа што Џоан Томпсон поминала повеќе од 40 години од својот живот со починатиот 94-годишник и се грижела за неговата мајка, имотот, како и за самиот себе, па затоа и доделил дел од неговото богатство.