Излезноста по 18 часот 49,29 проценти

48

По 18 часот излезноста на локалните избори се покачи на 49,29 проценти, информира Државната изборна комисија.

Гласачките места наместо во 19, ќе се затворат во 19.30 часот, по што ќе  можат да гласаат само лицата кои се затекнале на избирачкото место.