Излезноста во Кочани до 18:30 часот е 28,9 отсто

66
A family votes in a referendum on the country's name change at a polling station in the town of Sopje, The Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM), 30 September 2018. Almost two million Macedonians will vote in a national referendum on 30 September, on whether to change the country's name to 'North Macedonia' to endorse a name deal between FYR of Macedonia and Greece and to qualify for NATO membership. EPA/NAKE BATEV

На половина час пред затворањето на 63 избирачки места во општина Кочани гласањето привршува без проблеми.

Од Општинската изборна комисија информираат дека излезеноста до 18:30 часот изнесува 28,9 отсто, односно до вкупно запишаните 32.998 гласале 9.541 граѓани.