Идрис Елба двојно го зголеми своето богатство годинава

59

Британскиот глумец Идрис Елба го зголеми своето богатство повеќе од двојно, на 11,2 милиони фунти (12,7 милиони евра) оваа 2022 година.

Најновите сметки на 50-годишниот актер и неговата компанија „ИЕ-7 лимитед“ покажуваат дека неговиот имот во готовина се искачил на 5,8 милиони фунти во 2021., а една година порано таа бројка изнесувала 5,4 милиони фунти, пишува „Дејли мејл“. Податоците говорат и дека Идрис купил автомобил за 75.000 фунти.

Меѓу другото, Идрис порекнува дека му била понуден голем хонорар за да го замени Даниел Крејг како следниот Џејмс Бонд.

– Не, јас нема да бидам Џејмс Бонд… Јас сум веројатно најприврзаниот за улогата меѓу познатите глумци. Тоа е доволно. Нема повеќе да коментирам за тоа, изјави тој во неодамнешна прилика.

Оваа година, глумецот е актуелен во четири филмови, меѓу кои и „3.000 години копнеж“ и „Ѕвер“. Тој, исто така, повторно ќе го глуми Џон Лутер во претстојниот филм на Нетфликс – „Лутер: Паднатото Сонце“, заснован на криминалистичката серија „Лутер“.