Дома МАКЕДОНИЈА Зимско искачување на локалитетот Станечки водопади

Зимско искачување на локалитетот Станечки водопади

103

Искачувањето беше прва активност на „Калин Камен” од почетокот на годината.

-Акцијата е спроведена во зимски услови, со релативно добро време, под снежна покривка од околу десетина сантиметри, што дополнително ја разубави идиличната атмосфера во прекрасниот амбиент и природа во овој предел од нашиот град, изјави претседателот на „Калин Камен”, Радмила Крстевска.

До крајот на месецов и во февруари, Здружението ќе организира планинарски акции за искачување на врвовите Чупино Брдо и Царев врв на Осоговските планини, а ќе го организира и т.н. Февруарски поход.

„Калин Камен” на осми февруари ќе одбележи и мал јубилеј, пет години од формирањето.