Здравко Чолиќ се огласи по веста дека е ограбен: На семејството му е неизмерна штета!

2280

Пејачот Здравко Чолиќ (71) одговори на пишувањата на српските медиуми дека неговата ќерка Уна (19) му украла 20.000 евра од сефот за да му купи автомобил на момчето.

Тој преку својот ПР тим најави тужба.

„На овој начин семејството претрпе неизмерна штета и со ова Ви се обраќаме да го запрете ширењето на лажни вести и апелираме до сите медиуми да не учествуваат во креирањето на неточни информации кои во преден план ги ставаат незаштитените поединци и нејавни личности, како што во случајов е ќерката на Здравко Чолиќ.

Посочуваме дека веста за наводното исчезнување на парите во куќата на Здравко Чолиќ е апсолутна лага, се вели во соопштението на тимот на Здравко Чолиќ.

„Сите медиуми кои ја пренесуваат веста без претходна проверка ќе бидат санкционирани со сите расположливи правни средства. Здравко Чолиќ никогаш на ваков начин не комуницирал со медиумите, но кога се работи за семејството, одлуката за приватност мора да се почитува, имајќи ги опфаќаат сите морални и човечки кодекси. Со ширењето лажни информации, новинарите секако ја зголемија читливоста на порталот, но нанесоа неизмерна штета на семејството Чолиќ и ја измамија јавноста во Србија и земјите од регионот“, заклучуваат тие во соопштението.

Претходно, неговата ќерка Уна ги објави обвинувањата во медиумите и ги нарече лажење.

„Сега навистина е доста. Вакви лаги повеќе нема да се толерираат. Бидејќи не се срамите вака да ме загрозите мене и моето семејство. Треба да се срамите, ова е проследено со тужба“, напиша Уна Чолиќ.

Кражба во домот на Здравко Чолиќ: Сомнежот падна на неговата ќерка, таа ќе ги тужи новинарите!