За Хрватска настапи Роко со песната ”The Dream”

72

Хрватска на годинашниот Избор за песна на Евровизија во Изрел ја претстави младиот Роко Блажевиќ од Сплит со песната ”The Dream” (Сон).

Тој настапи под реден број 10.

Роко композицијата ја изведe половина на англиски, половина на хрватски со моќната порака ЉУБОВТА Е ХЕРОЈ.

Изборот на хрватскиот претставник се одржа во Опатија на манифестацијата Денови на ДОРА.