„Зара“ не се затвора во Србија

1358

Шпанската компанија „Зара“ ги негираше шпекулациите на некои медиуми за затворањето на своите продавници во Србија и за попустите од 80 отсто за стоките во тие продавници.

„Би сакале да ве информираме дека податоците објавени денес за затворањето на нашите продавници во Србија се целосно неточни. Зара не ги затвора своите продавници во Србија и не планира комерцијални активности како оние споменати во вестите “, се наведува во соопштението на компанијата доставено до агенцијата Танјуг.

Зара исто така изјави дека медиумите што ги објавија овие информации никогаш не контактирале со шпанската компанија за информации на таа тема.