Запишано им е во ѕвездите:Пет хороскопски знаци навикнати да бараат нова работа, често добиваат отказ

972
Не поминува ден некој во светот да не добие отказ. Понекогаш ни се случува нам, понекогаш на луѓето со кои работиме. Тој чин е особено неправеден ако сте вредни на работа, но заслужен за оние кои забушаваато. Овие хороскопски знаци често се наоѓаат во ситуации кога треба да бараат друга работа, пишува Index.hr.
Овен
Овните се познати по нивната импулсивност и страст, што може да биде меч со две острици во работната средина. Иако можат да бидат исклучително продуктивни, нивната тенденција да зборуваат побрзо од нивниот мозок често може да ги доведе во неволја.
Близнаци
Близнаците се многу љубопитни и склони кон мултитаскинг, но понекогаш им недостига фокус. Тие се први во категоријата кога нешто треба да се започне, но не и кога нешто треба да се заврши. Ова навистина може да ги фрустрира нивните работодавци, на кои не им е непознато да полудат бидејќи нивниот праг на толеранција за такво однесување одамна ја преминал границата.
Водолија
Водолиите се оригинални и креативни, но понекогаш се толку неконвенционални што тешко се вклопуваат во стандардните корпоративни структури. Нивната желба за независност и слобода може да ги направи непослушни или непредвидливи.
Стрелец
Стрелците се познати по нивната љубов кон слободата и авантурата, што може да биде проблем доколку работата бара доследност и одговорност. Нивната потреба за нови искуства често ги води кон некои нови патишта, но и до вратата на шефовите кои сакаат да го прекинат работниот однос.
Шкорпија
Иако Скорпиите се познати по својата одлучност и страст, тие се и мајстори за манипулација. Доколку се чувствуваат неценети или измамени, можат да ја покажат својата темна страна, која не е секогаш добредојдена на работното место.