Заев објави оставка од функцијата премиер и претседател на СДСМ

137

По резултатите од тековните локални избори премиерот Зоран Заев и претседател на СДСМ на последната прес-конференција објави оставка од функциите.

-Јас ја превземам одговорноста на себе за лошите резултати од изборите за прогресивните сили, рече тој..

Им честиташе на сите прогресивни граѓани и им посака на избраните градоначалници од СДСМ доследно да извршуваат градоначалничката функција.

И во овие услови стојам на став дека не е време за предвремени парламентарни избори, време е за просперитет.