Етерумот урива рекорди, прогнозите се дека ќе достигне 10.000  долари

183

Етерумот со денови ги урива сопствените рекорди и се прогнизира дека ќе достигне цена од 10.000  долари. Втората најпопуларна криптовалута по биткоинот, етерум, има вредност околу 3.500 долари, што е скок за повеќе од 5 проценти.

Пред неколку дена, американската банка ЈП Морган објави интересна белешка за инвеститорите во која се обиде да објасни зошто втората најпопуларна крипто-валута – етерум, во последните неколку недели  на пазарот поминува подобро од биткоинот. Се смета дека тоа е поради подобрувања во ликвидноста и поголем сообраќај на јавната блокчејн мрежа етерум. Биткоинот сега чини околу 57.200 долари.