Емили Ратајковски на суд поради кражба

44

Популарната манекенка Емили Ратајковски ќе се најде на суд за украени дизајни на костими за капење. Таа неодамна промовираше своја линија костими, но неполн месец по нивната промоција веќе доби судска пријава. Според дизајнерката Лиза Мари Фернандес, Ратајковски потполно ги копирала нејзините дизајни од колекцијата „Инамората“ промовирана 2015 година.