Експерт за пожарот во Валенсија: „Ваква фасада лесно гори и произведува отровни гасови“

Во Валенсија изгоре зграда од 14 ката. Меѓу исчезнатите, според локалните медиуми, има семејство со бебе старо 15 дена и тригодишно момче. Огнот се ширеше толку брзо што сè изгледаше како сцена од апокалипсата. Слушнав како се кршат прозорците, одекнуваа детонации, а делови од зградата само паднаа на земја. Луѓето скокаа од прозорците. Ова го … Продолжи со читање Експерт за пожарот во Валенсија: „Ваква фасада лесно гори и произведува отровни гасови“