Една работа во куќата може да направи вашите прозорци да блескаат

6237

Со оглед на тоа што пролетта е во тек и времето станува се потопло, многумина од нас ќе поминуваат повеќе време надвор и може да забележат дека на нивните прозорци или вратите на дворовите им е потребно добро чистење.

Мелиса Каверли, основач на Imagine Maids, изјави за Mirror дека еден предмет за еднократна употреба што е евтин за купување, или повеќето луѓе веќе го имаат дома, може да се користи за да се постигнат убави, блескави прозорци.

Експертот за чистење инсистира дека весникот може да помогне да се ослободите од трагите на прозорците. Таа сугерира дека секој што купува весници или можеби има стари наоколу, треба да ги чува за чистење кога прозорците треба да се чистат бидејќи нудат „импресивни“ резултати.

Таа рече дека се што треба да направите е да користите стандардно средство за чистење прозорци, а потоа да користите весник за да го избришете стаклото со кружни движења. Така ќе се постигнат „чисти“ прозорци.

„Бидејќи весникот е без влакненца и има впивачка текстура, зад себе ќе остави сјај без ленти, што го прави омилена техника меѓу професионалните чистачи и сопствениците на куќи со децении“, вели Мелиса.

Не само што техниката е многу поевтина од купување на многу хемиски средства за чистење, туку е и еколошки метод. И други експерти препорачуваат да се користи весник бидејќи е без влакненца, што спречува ленти на стаклото по чистењето. Плус, весниците повеќе впиваат од хартиените крпи, така што можат да апсорбираат повеќе течност, што ги прави идеални за бришење на остатоците.