Евакуирана Ајфелова кула

77

Ајфеловата кула е затворена и евакуирана поради мерки за претпазливост, откако е виден еден човек, кој се качува на неа, изјавија официјални лица.

Полицијата и пожарникарите пристигнаа на местото, додека неидентификуваниот човек продолжи да се качува на кулата, соопшти Ен-Би-Си њуз, повикувајќи се официјалните претставници на Ајфеловата кула и париското обвинителство.