Дојави за бомби во РТС, РТВ и Танјуг

116

Радио-телевизијата на Република Србија, Радио-телевизијата на Војводина и Танјуг добиле информации за наводно поставени експлозивни направи во работните простории.

Контра-субверзивните прегледи во РТС, РТВ и Танјуг се во тек, објави српската државна телевизија.

Дојава за бомба на адресата на РТС стигна и на 24 јуни. Со контрадиверзантско испитување било утврдено дека пријавата е лажна.