Донован Мичел побара од НБА конкретна реакција против Дилон Брукс.

Мичел жестоко го критикуваше Брукс по нивната меѓусебна кавга на паркетот, обвинувајќи го дека е валкан играч и дека НБА треба да направи нешто за неговото лошо однесување.

  • Тој е таков каков што е. Видовме еден тон такви работи од него во оваа лига. Тој и јас имавме лични војни со години. Нема место за тоа во оваа игра. Сите го гледате тоа. Ова не е ништо ново – истакна Мичел.