Доволно за нов гинисов рекорд:Неверојатно колку јајца балансира на задниот дел од едната рака/видео

67

Ирачанецот Ибрахим Садек го изедначи светскиот рекорд со балансирање на 18 јајца на задниот дел од едната рака.

Садек постави рекорд во ирачкиот град Насирија, изедначувајќи го оној што го постави Британецот Џек Харис во 2020 година, а Гинисовата книга на рекорди го препозна како корекордер.

https://www.tiktok.com/@guinnessworldrecords/video/7035546906084281605?referer_url=https%3A%2F%2Fwww.krstarica.com%2F&referer_video_id=7035546906084281605&refer=embed

Ирачанецот рече дека станал фасциниран од балансирањето кога видел човек како натрупува камења во природа.

 „Почнав да ги балансирам работите и открив дека сум добар во тоа. „По некое време, станав подобар од многумина што сум ги видел на Интернет“, вели Садек.

Тој објаснува дека вежбал четири дена во неделата за да се обиде да го собори рекордот.

„Потребно е многу високо ниво на фокус за вакви рекорди, што е тешко остварливо. Дополнително, соборувањето на рекордот го отежнува и болката во раката која се јавува при ваквото балансирање“, објасни Садек.

Услов за да се препознае рекордот беше да се избалансираат јајцата најмалку пет секунди пред да паднат.