Доволен е еден симптом за да знаете дека бубрезите откажуваат

221

Улогата на нашите бубрези е првенствено да ги филтрираат метаболните отпадни производи од телото и да помогнат во нивното отстранување. Како што предупредуваат лекарите, кога бубрезите не работат како што треба, тоа може да доведе до откажување, меѓу другото, а еден многу необичен симптом укажува токму на тоа.

Се работи за лош здив. Имено, кога бубрезите не функционираат правилно, токсините кои телото нормално би ги исфрлил се акумулираат во телото и предизвикуваат непријатен мирис кој во повеќето случаи наликува на мирис на амонијак.

Бубрежна инсуфициенција е состојба во која тие се толку оштетени што не можат да ги филтрираат отпадните производи и бактериите од крвта. Отровите кои не се исфрлаат од телото потоа се акумулираат и негативно влијаат на речиси секој дел од нашето тело, пренесува Everyday Health.