Димитров: Зборувавме со НАТО и ја поправија грешката

123

Зборувавме со НАТО и ја поправија грешката. Благодарност до добронамерните на укажувањето. За некои пак, веќе нема да има причина за (зло) радост, објави на неговиот ФБ профил министерот за надворешни работи Никола Димитров.

– Инаку, графата е за државјанство, не за етнички идентитет. Nationality и citizenship се синоними, иако националност и државјанство не се, пишува шефот на дипломатијата Димитров.