ДИК: Одѕивот на референдумот до 18:30 часот 34,09 отсто

75

На денешниот референдум до 18:30 часот излегле на гласање 34,09 отсто од вкупно запишаните во Избирачкиот список, соопшти претседателот на ДИК Оливер Деркоски.

Ова се податоци од обработени 84, 83 отсто од општинските изборни комисии.
Гласањето на денешниот референдум завршува во 19 часот. Се гласа на 3.478 избирачки места во 80 општини.