Денеска е празник на Жика, Акети, Бела и Чака

82

Денеска е Светски ден на лавовите.

– Празник е на нашите Жика, Акети, Бела и Чака – информираат од Зоолошка градина.

Лавот, кралот на животните станува се поризична група на црвената листа на загрозени животни. Голем број невладини организации и зоолошки градини се борат за зачувување на овој величествен вид.