Дел од општина Кичево без вода за пиење

36

Селата Зајас, Теќе, Зајас Џума, Колибари и Бачишта во општина Кичево немаат вода за пиење поради дефект на главната водоводна цевка .

Од јавното комунално претпријатие „Комуналец” информираат дека екипи работат на отстранување на дефектот. Се очекува до утре во попладневните часови дефектот да биде саниран и ситуацијата да се стабилизира.