Грчките доктори повторно на штрајк

132

Синдикатот на здравстените работници во Грција денес објави дека денеска ќе бидат затворени сите државни здравствени установи.

Синдикатите инсистираат на повеќе пари во секторот и подобри работни услови.

Исто така, ги повикува пациентите да престанат да плаќаат за лекови и здравствена заштита.

Здравствените установи ќе прифатат само случаи на вонредни состојби, објавија локалните медиуми.